E-ügyintézés

Ügyvédi szolgáltatásaim igénybe vételére immáron teljesen digitalizált - elektronikus - formában is lehetőség van. A megbízástól a meghatalmazáson át a dokumentumok feltöltéséig minden biztonságos csatornán, közvetlenül saját szerveremen intézhető.

Megbízás elektronikus felületen keresztül

Amennyiben az ügyvédi megbízás létestéséhez nem kíván, vagy nem tud személyesen megjelenni irodámban, erre lehetősége van online is, a hatályos jogszabályoknak teljesen megfelelő módon.

Szerződéskötés elektronikusan aláírt szerződéssel (amennyiben külön elektronikus aláírással nem rendelkezik, magánszemélyként, vagy cég képviseletében - a képviselet feltüntetésével - Ügyfélkapun keresztül AVDH aláírással van lehetőség rá).

A távazonosítás kezdetén az azonosított személynek kifejezetten nyilatkoznia kell arról, hogy a távazonosításhoz és a video rögzítéséhez hozzájárul. Ezt követően az azonosításhoz felhasznált okmányának minden, rögzítendő adatot tartalmazó oldalát a kamerának – megfelelően megvilágítva – fel kell mutatnia úgy, hogy az okmány jól látható, illetve adattartalma jól olvasható legyen. Az azonosítottnak az azonosítás során rögzítésre kerülő adatait szóban is közölnie kell.

Személyes konzultáció Skype vagy Zoom videókonferencián keresztül

A gyors - és biztonságos - ügymenet érdekében személyes konzultáció helyett digitális csatornákon keresztül állok rendelkezésére, az alábbiak szerint:

- Skype elérhetőségem: apad87 (Dr. Pajor Dávid)
- Zoom: egyedi linken keresztül
- fizetés banki átutalással a konzultáció megkezdésekor.

A Skype és Zoom rendszeren keresztül folytatott tanácsadás rögzítése - külön megegyezés hiányában - nem megengedett. A Skype-on és Zoom-on keresztül folytatott tanácsadás általános- és tájékoztató jellegű, az ügyvéd által limitáltan ellenőrizhető tényekből fakadóan a konkrét ügyben való felhasználással kapcsolatosan felelősségemet teljes mértékben kizárom! 

Elektronikus dokumentum feltöltés

Amennyiben elektronikusan (akár mobiltelefonról) kíván dokumentumot küldeni részemre, az alábbiak szerint teheti meg. Ezzel a digitális irodai szolgáltatással akár távolról, személyes kontaktus nélkül is lehetősége van dokumentumküldésre.

Az e-mailes dokumentumküldés sok szempontból nem célszerű: korlátozott fájlméret, nem megfelelően biztonságos csatornák, rendezetlen fájlok, vírusellenőrzés hiánya. 

Biztonságos, megfelelő védelemmel ellátott szerveremre az alábbiak szerint tudja feltölteni sok, akár nagy méretű fájljait, biztonságos csatornán keresztül, akár mobiltelefonjáról is.

Kérem, lehetőség szerint elsődlegesen PDF kiterjesztésű fájlokat töltsön fel. Szerkeszthető formátumot (word, excel, rtf, stb.) a későbbi vitás helyzetek elkerülése végett csak előre egyeztetett esetben töltsön fel.

Amennyiben dokumentumot kíván részemre feltölteni, azt az alábbi lépésekben teheti meg:
1. Lépjen be a feltöltési felületre
2. Jelszó: DocDrop_drpd
3. Adja meg nevét; adja hozzá a feltölteni kívánt fájlokat; kattintson a feltöltés gombra
3. Az iroda@drpd.hu email címre küldött email üzenetben jelezze a feltöltés megtörténtét.

Cégalapítás és társasági módosítás elektronikus kapcsolattartáson keresztül

Skype vagy Zoom videokonferencia és azon keresztül végzett személyazonosítás alkalmazásával cégalapításhoz sem kell személyesen megjelennie irodámban, a fentiekben ismertetett eljárással erre is lehetőség van. 

 

 
 
 
Dr. Pajor Dávid ügyvéd

Manapság a jogi kérdések már komplex megoldásokat követelnek, amelyek nem csak az egyes jogszabályok önálló ismeretét követelik meg, hanem az azok alapján adott válaszok globális hatásait is ismerni kell. Több mint tíz éves szakmai tapasztalatommal állok rendelkezésére.

Elérhetőségeim

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 26. I/4.
Telefon: +36 70 366 11 91
E-mail: iroda@drpd.hu​
Bank: HU85 10100792-02323000-01003004

  

Kövessen az alábbi helyeken is

btc

Ezt a honlapot Dr. Pajor Dávid (KASZ: 36066627; adószám: 50066469-1-41), a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belsõ szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
Dr. Pajor Dávid ügyvéd © 2009-2022