Jogi megoldások a XXI. században

Manapság a jogi kérdések már komplex megoldásokat követelnek, amelyek nem csak az egyes jogszabályok önálló ismeretét követelik meg, hanem az azok alapján adott válaszok globális hatásait is ismerni kell.

Cégünkről bővebben

Bemutatkozás

Több mint tízenöt éves szakmai tapasztalatommal, a gazdasági és pénzügyi szektorban eltöltött jogászi éveket követően, 2009. óta praktizálok ügyvédként, 2024. óta a PNL-Legal Ügyvédi Társulás alapító partnereként.

Szolgáltatásaim

Ügyvédi tevékenységem során gazdasági társaságok és magánszemélyek részére egyaránt segítséget kívánok nyújtani a polgári és büntetőjog területén felmerülő kérdésekben. Elsődlegesen a gazdasági jog területén felszámolási, cégjogi, valamint ingatlanjogi területen állok ügyfeleim rendelkezésre. A kripto eszközökkel Magyarországon az elsők között foglalkozom ügyvédként.

Szerkezetátalakítási eljárás

A valóságbann nem működő csődeljárás alternatívájaként egy sokkal hatékonyabb eljárás fajta, amely nem feltétlen nyilvános folyamat és sokkal szabadabb kezed ad a feleknek a megegyezésre, a 2021. évi LXIV. törvény alapján.

Szakterületeim

  • Társasági jog 
  • Csőd- és felszámolási eljárások, végelszámolás
  • Követeléskezelés
  • Ingatlanügyek 
  • Peres képviselet
  • Kripto és blockchain ügyletek
  • Munkajog
  • Gazdasági büntetőjog
 
Keressen bizalommal

Az alábbi elérhetőségeken állok rendelkezésére:

Szerkezetátalakítási eljárás, a...
A magyar jogrendszerből igazából hiányzott valós segítség a fizetési nehézségben lévő gazdasági társaságok számára, működésük restrukturálására és megmentésükre. A csődeljárás céljának betöltésére alkalmatlan, nehézkes és igazából csak lehetőséget biztosít az adósnak bizonyos visszaélésekre - “egy sikeres csődeljárásban valahol mindig el van rejtve a csődbűncselekmény”

Változás a Fizetési meghagyásos...
A gazdálkodó szervezetek (cégek, egyéni vállalkozók) rézére 2023. október 1. napjától már nem csak az ügy indítása történik kizárólag elektronikus úton, hanem amennyiben adósként kapnak Fizetési meghagyást (FMH), abban az esetben erről az értesítés is kizárólag elektronikusan, az Ügyfélkapus tárhelyükre érkezik.

A vezető tisztségviselők...
A gazdasági társaságok vezető tisztségviselői (ügyvezető, árnyék vezető tisztségviselő) nem csak a társasággal szemben tartoznak felelősséggel tevékenységükért, hanem a hitelezőkkel szemben is mód van anyagi helytállási kötelezettségük megállapítására.

Dr. Pajor Dávid ügyvéd

Manapság a jogi kérdések már komplex megoldásokat követelnek, amelyek nem csak az egyes jogszabályok önálló ismeretét követelik meg, hanem az azok alapján adott válaszok globális hatásait is ismerni kell. Több mint tíz éves szakmai tapasztalatommal állok rendelkezésére.

Elérhetőségeim

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 26. I/4.
Telefon: +36 70 366 11 91
E-mail: iroda@drpd.hu​
Bank: HU85 10100792-02323000-01003004

  

Kövessen az alábbi helyeken is

btc

Ezt a honlapot Dr. Pajor Dávid (KASZ: 36066627; adószám: 50066469-1-41), a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belsõ szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
Dr. Pajor Dávid ügyvéd © 2009-2022