Védettségi igazolványhoz kapcsolódó adatkezelés

A védettségi igazolványhoz kötött szolgáltatások igénybevételére való jogosultság ellenőrzését a jogalkotó a szolgáltatókra hárította. A meghatározott szolgáltatások igénybevételére, vonatkozó jogosultság (védettségi igazolvány megléte) ellenőrzése egyben adatkezelési kérdéseket is felvet.

2021. április 27. · Általános hírek    

Azon szolgáltatók, akik a 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet alapján olyan szolgáltatást nyújtanak, amelynek ignybevtelét védettségi igazolvány birtokában lehet igénybe venni, a jogosultság ellenőrzésekor adatkezelést valósítanak meg. Ráadásul ez az adatkezelés az egészségre vonatkozó, szenzitív adattal kapcsolatosan valósul meg.

Fel kell tehát készülni az adatkezelési kérdésekre, amely az adatkezelési szabályzat megfelelő módosítását és a vendégek, ügyfelek megfelelő tájékoztatását jelenti a gyakorlatban. 

A legtöbb szolgáltató a GDPR-szabályzatok készítésekor nem volt érintett, ezért a mostani adatkezelés új, eddig számukra szabályozatlan területet jelent, amire fel kell készülni. Különösen az esetleges konfliktusok alkalmával jelenthet problémát a nem megfelelő felkészültség.

Adatkezelési szabályzat és adatkezelési tájékoztató készítésében készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére. 

 
 
 
Dr. Pajor Dávid ügyvéd

Manapság a jogi kérdések már komplex megoldásokat követelnek, amelyek nem csak az egyes jogszabályok önálló ismeretét követelik meg, hanem az azok alapján adott válaszok globális hatásait is ismerni kell. Több mint tíz éves szakmai tapasztalatommal állok rendelkezésére.

Elérhetőségeim

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 26. I/4.
Telefon: +36 70 366 11 91
E-mail: iroda@drpd.hu​
Bank: HU85 10100792-02323000-01003004

  

Kövessen az alábbi helyeken is

btc

Ezt a honlapot Dr. Pajor Dávid (KASZ: 36066627; adószám: 50066469-1-41), a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belsõ szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
Dr. Pajor Dávid ügyvéd © 2009-2022