Cégalapítás - változásbejegyzés

A szükséges társasági jogi megbízásokat rutinnal látom el; akár távoli azonosítás és távoli ellenjegyzés útján is - a jogszabályi feltételeknek megfelelően - annak érdekében, hogy akár személyes megjelenés nélkül, külföldről is intézhesse cégügyeit.

Egyszerűsített cégalapítás során új gazdasági társasága akár egy nap alatt bejegyzésre kerülhet és elkezdheti a működését. A cégalapítás jogi feladatai mellett a könyvelés és adminisztráció szükséges, ám gyakran elhanyagolt kérdéseiben (pl. szabályzatok megalkotása) is számíthat segítségemre.

Az általános társasági változások, mint székhely módostás, telephely és fióktelep létesítése, vagy ügyvezető váltás, tagváltozás szintén rövid határidővel megvalósíthatók.

A létesítő okiratok - alapító okirat, társasági szerződés - módosítása során sok éves tgyakorlatom alapján olyan lehetőségekre is fel tudom hívni a figyelmet, amely nem közismert, azonban az életszerű és törvényes működéshez hasznos.

 

Részvénytársaság

Részvénytársaság esetén az általános jellegű alapítás és változásbejegyzési eljárások mellett részvényeik dematerializált, vagy nyomdai úton történő előállítása, vagy átalakítása során is vállalom a képviseletet; a cégbírósági eljárás mellett a KELER (Központi Elszámolóház és Értéktár), vagy a nyomda felé is.

Zártkörűen működő részvénytársaság esetén lehetőség van akár nyomdai, akár dematerializált formában előállítani a részvényeket, azonban szem előtt kell tartani, hogy a dematerializált formában előállított részvényeket értékpapír számlán kell nyilván tartani, amelynek költsége csak erre a célra fenntartva magas. 

 
 
 
Dr. Pajor Dávid ügyvéd

Manapság a jogi kérdések már komplex megoldásokat követelnek, amelyek nem csak az egyes jogszabályok önálló ismeretét követelik meg, hanem az azok alapján adott válaszok globális hatásait is ismerni kell. Több mint tíz éves szakmai tapasztalatommal állok rendelkezésére.

Elérhetőségeim

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 26. I/4.
Telefon: +36 70 366 11 91
E-mail: iroda@drpd.hu​
Bank: HU85 10100792-02323000-01003004

  

Kövessen az alábbi helyeken is

btc

Ezt a honlapot Dr. Pajor Dávid (KASZ: 36066627; adószám: 50066469-1-41), a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belsõ szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
Dr. Pajor Dávid ügyvéd © 2009-2022