Társasági jog

Gazdasági társaság alapításán és módosításán kívül átalakulások (kiválás, beolvadás, cégformaváltás) során szerzett tapasztalataimmal a bonyolultabb cégjogi megbízásokat is teljesítem. A gazdasági társaságok minden létszakában tapasztalattal rendelkezem, az alapítástól a megszüntetésig.

Együttműködő partnerek 

A társasági jogi ügyekben könyvelő, könyvvizsgáló és adójogi szakemberekből álló együttműködői partnereim állnak rendelkezésemre annak érdekében, hogy ügyfeleim számára teljes körű szolgáltatásokat tudjak nyújtani. Gazdasági társaságával kapcsolatos döntéseit nem csak társasági jogi szempontból tudom segjteni, hanem üzletviteli (gazdasági), számviteli, vagy akár büntetőjogi kérdésekben is. 

 
 
 
Cégalapítás - változásbejegyzés

Cégalapítás - változásbejegyzés

A szükséges társasági jogi megbízásokat rutinnal látom el; akár távoli azonosítás és távoli ellenjegyzés útján is - a jogszabályi feltételeknek megfelelően - annak érdekében, hogy akár személyes megjelenés nélkül, külföldről is intézhesse cégügyeit.
Elektronikus cégjegyzés

Elektronikus cégjegyzés

Nem csak a globális és nemzetközi viszonylatban, hanem helyiszinten is egyre inkább előtérbe kerülnek a papírmentes üzletviteli megoldások és már a cég képviseletére, a cégjegyzsre is mód van elektronikusan. Ennek a szabályai azonban még nem általánosan ismertek, sok lehetőség van, ami közül a valóban célszerűt érdemes kiválasztani.
Vezető tisztségviselő, ügyvezető felelőssége

Vezető tisztségviselő, ügyvezető felelőssége

Egyre inkább előtérbe kerül az ügyvezetők és esetlegesen a gazdasági társaság tagjainak mögöttes felelősségnek kérdése a felszámolsi eljárások során. Az ügyvezetői felelősség megállapítás és a tagok korltolt felelősségének áttörése valós fenyegetéssé vált.
Átalakulás, beolvadás, kiválás

Átalakulás, beolvadás, kiválás

A gazdasági társaságok változásai közül a több céget együttesen érintő módosulások a ritkább ügyek közé tartoznak, azonban pont emiatt kevésbé ismertek. Mégis érdemes ezen lehetőségeket is számba venni, első sorban adózási előnyök miatt, különösen nagyobb értékű cégvagyon, illetve ingatlan érintettsége esetén.
Dr. Pajor Dávid ügyvéd

Manapság a jogi kérdések már komplex megoldásokat követelnek, amelyek nem csak az egyes jogszabályok önálló ismeretét követelik meg, hanem az azok alapján adott válaszok globális hatásait is ismerni kell. Több mint tíz éves szakmai tapasztalatommal állok rendelkezésére.

Elérhetőségeim

Cím: 1027 Budapest, Margit körút 26. I/4.
Telefon: +36 70 366 11 91
E-mail: iroda@drpd.hu​
Bank: HU85 10100792-02323000-01003004

  

Kövessen az alábbi helyeken is

btc

Ezt a honlapot Dr. Pajor Dávid (KASZ: 36066627; adószám: 50066469-1-41), a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belsõ szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
Dr. Pajor Dávid ügyvéd © 2009-2022